Отварят фитнес залите в началото на февруари

0

Фитнес залите ще бъдат отворени в началото на февруари. Това са уверили министрите на здравеопазването Костадин Ангелов и на спорта Красен Кралев представители на бранша след среща с тях в петък. Управители на фитнес зали, участвали в срещата, съобщиха пред бТВ, че са получили потвърждение, че отново ще заработят от 1 февруари.

По-късно днес в Сливница премиерът Бойко Борисов уточни, че по-вероятно е това да стане от 4 февруари. Наред с фитнесите ще бъдат отворени и залите за танци. Местата за спорт бяха затворени в края на ноември наред с ресторантите и останалите заведения за хранене.

Въпреки това собственици и работещи във фитнес залите ще се присъединят към протеста на ресторантьорите на 27 януари. Браншовите сдружения на заведенията обявиха, че ще организират Марш на свободата пред сградата на Министерския съвет с искане да им се позволи да работят от 1 февруари. Премиерът Бойко Борисов и Националния оперативен щаб обявиха, че за отварянето на заведенията ще се мисли чак след края на януари в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Още днес обаче по обяд спонтанно в Перник рестораньори се събраха на протест пред сградата на общината, предаде БНР. Протестиращите обявиха, че ако колегите им в страната отварят заведенията си на 1 февруари, те също ще го сторят. „Кандидатствахме и по програмата „Запази ме” за компенсации. До момента са ни превели 24 лв. за един единствен работен ден. Хората няма какво да ядат“, обяви един от протестиращите.

Други обаче призоваха: „Не искаме пари, а отворени врати“. И обвиниха управляващите, че упражняват двоен стандарт спрямо бизнеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече