Откриха контрабандно злато за 56 бона в джобове и сутиен

0

Митничари от пункта Капитан Андреево откриха контрабандно злато за общо 56 286 лв.  при няколко проверки.

Един от случаите е с румънско семейство, влязло в страната ни от турското ГКПП Капъкуле. Автомобилът им бил селектиран за щателен ​контрол. При личната ​проверка на пътниците инспекторите открили, че мъжът и жената пренасят в джобовете на панталоните си необявени бижута – пръстени, гривни, колиета, медальони и синджири.

В ​румънката  били открити три плика с 26 пръстена, 8 синджира, 49 чифта златни обици, 18 гривни и 75 медальона с общо тегло 350 грама. Прозрачни найлонови пликове с общо 57 накита с тегло 155,72 грама  били намерени в съпруга й. Според експертиза на вещо лицe накитите с общо тегло 505,72 грама са от 14-каратово злато и на стойност 38 434 лева.

При друга митническа проверка на дв​е леки ​коли с българска регистрация, също влизащи в страната от Турция, имало недекларирани общо 235 грама златни изделия на обща стойност 17 852 лева. ​В единия случай 118,50 грама ​злато било скрито в сутиена на жена, пътуваща в автомобила, докато при другия 116,40 грама недекларирани златни изделия са били открити в дамска чанта в превозното средство.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон, образувани са и административнонаказателни производства, съобщава „Марица“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече