Отложиха делото срещу втория помощник-капитан на „Вера СУ“

0

Делото срещу втория помощник-капитан на кораба „VERA SU“, заседнал през септември 2021 г. в морето край местността Яйлата, ще продължи през месец септември. Окръжният съд в Добрич е уважил искането на прокуратурата да бъде разпитан още един свидетел – капитанът на кораба, турски гражданин.  

Делото е образувано срещу втория помощник-капитан за това, че на 20 септември 2021г., като вахтен, заспивайки е допуснал да заседне корабът, като деянието е извършено по непредпазливост и от него са настъпили значителни имуществени вреди за корабособственика в размер на близо 6 700 000 лева. Днес в съдебната зала бяха прочетени показанията на двама свидетели по делото – турски граждани. Съдът уточни и че до момента не е изпълнена съдебна поръчка, изпратена до Азербайджан, с молба за връчване на призовки на още трима свидетели. 

В хода на съдебното следствие досега съдът е разпитал 11 свидетели, български граждани, и е приел заключенията на две експертизи. 

Делото се гледа в отсъствието на подсъдимия, тъй като той се намира в Турция и страната ни е получила отказ да бъде призован. Следващото съдебно заседание е насрочено за 29 септември. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече