Отпускат още 2,5 млн. лева за безплатна почивка на ученици

0

Правителството одобри 2 571 250 лева за 4142 ученици, които заминават на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“. Придружават ги 418 учители или други педагогически специалисти. Това съобщиха от пресслужбата на МОН.

Финансирането се разпределя между 154 училища – 137 общински и 17 държавни. Средствата за общинските училища се отпускат по бюджетите на общините, а за държавните – по бюджетите на съответните министерства. За всеки участник в пътуването е осигурен 6-дневен туристически пакет в размер на 500 лв. Офертата включва 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и други дейности.

Целта на програмата е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците и да преодолее изоставането в социализацията им заради неприсъственото обучение през последните две учебни години. Първият етап от кандидатстването по програмата „Отново заедно“ продължава до 31 юли 2021 г. Ако след нея предвиденият бюджет от 15 млн. лв. не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново с до 165 участници до 1 септември или до изчерпване на финансовия лимит.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече