От днес пускат парното в София

0

„Топлофикация – София“ започва поетапното пускане на парното в столицата.

Първо ще бъде включено отоплението на детските градини и ясли, учебните и здравни заведения, след това – на жилищните сгради. До края на седмицата парно ще имат и административните и стопански потребители.

От дружеството напомнят на потребителите да се отворят на максимална степен вентилите, за да се избегне намаленото топлоподаване заради „въздушни възглавници“. Добре е да се провери и дали работят уредите им за дялово разпределение. 
Абонатите, които все още не желаят включване на отоплението в сградата, трябва да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от Общото събрание на етажната собственост. 
Преди пускането на отоплението потребителите трябва да приключат всички ремонти в сградите и жилищата си, каза в интервю за „Хоризонт“ говорителят на „Топлофикация – София“ Елизабет Павлова.


Всички ремонти, извършвани от дружеството, са приключили. „Топлофикация“ е готова за новия отоплителен сезон, декларира Павлова.

Част от клиентите на „Топлофикация – София“ вече са получили новите по-опростени фактури за парно и топла вода, каза още Елизабет Павлова. В новите фактури присъства информация за ретроактивното възстановяване на сумите заради намалената цена на природния газ, посочи тя. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече