От земеделското министерство разкриха кой стои зад проекта за пилона

0

Проектът за изграждане на пилон с националното знаме на Рожен е частно инвестиционно намерение  на фондация „Наследство в бъдещето“. Това съобщават от Министерството на земеделието след извършване на проверка. Пилонът ще се издигне на земеделска земя, чието предназначение е променено.

Пилонът ще се изгражда в терен частна собственост в местността Рожен, земеделската земя е осма категория, с начин на ползване – ливада с площ 2316 кв. м.

След регулярна процедура за промяна на предназначението на земята е издадено разрешение за временно ползване на 196 кв. м земеделска земя за неземеделски нужди от Областна дирекция „Земеделие“ – Смолян.

Собственик на имота е Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“. Предоставена е схема за  поставяне на временен обект, има и становище на регионалната инспекция по околната среда и водите Смолян за съгласуване на обекта.

Eто я собствеността на НПО-то, регистрирано в Смолян през 2015 г.: 

Разрешението за строеж и поставяне е издадено от главния архитект на община Смолян. Контролът по изграждането е от компетенцията на община Смолян, която би следвало да удостовери, че проектът отговаря на изискванията за безопасност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече