От 14 юни по-малко ограничения за над 40 милиона италианци

0

От утре, 14-и юни, над 40 милиона италианци ще бъдат в бяла зона – цветът, който посочва нисък ръст на разпространение на пандемията от коронавирус. Първи в тази категория влязоха от 31 май остров Сардиния, областите Фриули Венеция-Джулия и Молизе.

След тях бели зони станаха още Лигурия, Венето, Умбрия и Абруцо, а от 14-и юни в схемата влизат Ломбардия, Лацио, Пиемонте, Пулия, Емилия-Романя и провинцията на Тренто, с което за общо две трети от населението ситуацията става почти нормална. 

Това е в резултат на по-малко от 50 случая на 100,000 жители.  До края на месеца се очаква да се присъединят останалите 7 региона, които са в жълт цвят. Там където той е бял, остава само задължението  да се носят маски  и навън и да няма скупчване на хора.

Отпада вечерният час. Заведенията нямат ограничения навън, а в закритите помещения до 6 души на маса.Работят закритите плувни басейни и Спа центровете, може да се организират семейни тържества, конгреси, панаири.

Здравният министър Роберто Сперанца каза, че „в момента страната  разполага с едни от най-добрите европейски данни за влиянието на  вируса – един  окуражаващ резултат, който  позволява да се гледа напред с увереност“. Той призова към предпазливост, да се спазват правилните навици, за да не се осуетят направените жертви. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече