Павел Вълнев за новия проект „Ние, българите“: Ако искаме по-добър живот, трябва да се превърнем в единомислеща нация

0

Много хора като мен мислят, че политиката е мръсно блато, затова реших да започна битката със задкулисието в нов формат – гражданско движение „Ние, българите“. Това каза в интервю за Студио Банкеръ бизнесменът Павел Вълнев.

Видео гледайте ТУК.

Идеята му е да обедини българите в чужбина в този надпартиен проект.

Много хора бягат от политиката, защото я намират за нещо мръсно, точно затова трябва да се обединим в един неполитически проект, ако искаме да променим нещо, категоричен е той.

Проектът с работно заглавие „Ние, българите“ има за цел да обедини успелите българи зад граница, уточни Вълнев. Според него върху сънародниците ни в чужбина по-трудно се оказва натиск, какъвто е видял, докато е обикалял страната преди предишните избори.

Има български общности по целия свят – в САЩ, в Испания, но те са разпокъсани, идеята ми е да направя връзка между тях, уточни той.

На по-късен етап може това гражданско движение да прерасне в партия, но в момента не виждам причина за това, каза Павел Вълнев.

Промяната трябва да дойде чрез обществен натиск, защото никой не е по-голям от народа, категоричен е той. Според Вълнев най-важна е реформата в съдебната система и именно от нея трябва да се започне.

Задкулисието работи в посока да противопоставя българите в България и българите зад граница. Ако хората са обединени и имаме силно гражданско общество, никоя личност или партия не е по-голяма от народа, допълни Вълнев.

Ако искаме по-добър живот, трябва да се превърнем в нация, да сме единомисленици, смята той.

По думите му „българската политическа класа трябва да спре да бъде българска, а да стане само политическа и европейска“ и да живее с проблемите на народа.

„Преживях голямо разочарование от това, което видях на изборите и по време на обиколките ми из България. Имаше едно голямо зануляване на „Републиканци за България“ по време на последните избори. Явно имаше личностна битка между Бойко Борисов и Цветан Цветанов.  На всяка цена Борисов искаше да покаже кой кара влака, навсякъде, където отивахме, бяхме следени, натискът върху хората, с които се срещах, беше много голям. На самите избори пък имаше много манипулации, над 70 хил. гласа има загубени, ако не и 100 000. Няма как да не съм разочарован, защото вложих много енергия, емоции и чувства. Политиката е мръсно блато и не се чувствам комфортно в тази среда. Това не значи, че съм приключил битката с това задкулисие, просто ще сменя формата, с който ще продължа,“ каза Вълнев.

За мен в момента е по-важно да се направи един надполитически проект, гражданско движение, за да може да се оказва натиск върху политиците, коментира той инициативата за създаването на „Ние, българите“.

Имам доста приятели в „Републиканци за България“, не сме прекъснали контактите, уточни той. Това е и печалбата  ми от участието в този проект – запознах се с хора от цяла България, каза още бизнесменът.

Цветанов не успя да избяга от сянката на ГЕРБ, хората ни мислеха за ГЕРБ-2, коментира Вълнев. Хората търсят нови лица, въпреки че аз в последния парламент не видях нови лица, допълни той.

Аз бях единственото ново лице, каза още той.

Като видях какъв цирк беше в последния парламент, се зарадвах, че не съм там, защото щеше да ме е срам, допълни Павел Вълнев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече