Павел Вълнев: Според Руското посолство навсякъде има корупция, но никъде не е като в България

0

„Руското посолство в София страстно защити корупцията у нас със специално изявление в подкрепа на управляващите. Защитата прилича на отплата“, коментира заместник-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

Припомняме, че посолството на Русия у нас осъди коментарите на правния съветник в посолството на САЩ в София Джесика Ким, че в България липсва политическа решителност за борба с корупцията.

„Коректността и уместността на острите бележки във връзка с чувствителни за българското общество въпроси, особено в навечерието на парламентарните избори, предизвиква големи съмнения. Смятаме, че подобни менторски изявления, както винаги без конкретни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, така и на функционерите на правосъдната система на Република България“, заявиха от руската дипломатическа мисия.

Преди два дни Джесика Ким, която бе изпратена у нас от Вашингтон да следи и помага за борбата с корупцията у нас, коментира, че „българските лидери знаят какво е необходимо за истинска промяна, но много малко е направено, за да се постигне“.

Зам.-председателят на „Републиканци в България“ Павел Вълнев публикува специален пост във фейсбук страницата си по повод изказването на Руското посолство:

„Руското посолство в София страстно защити корупцията у нас със специално изявление в подкрепа на управляващите и против дебата по темата на Американското посолство и Атлантическия клуб, за който ви разказах вчера. Само след няколко дни новата руска посланичка г-жа Елеонора Митрофанова ще встъпи в длъжност и този текст е червеният килим, по който ще я посрещнат.

Неустоим е и аргументът на дипломатическата служба – корупция имало по целия свят.

Така ли? Но надали някъде другаде тя струва 3 милиарда, колкото „Турски поток“ тук.

Защитата в случая прилича на отплата.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече