Павел Вълнев: Хората искат нормалност, в момента никакви закони не функционират

0

„България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират. Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това“. Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на „Републиканци за България“. По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка.

„Тогава имаше живот, сега обикаляме страна и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено. … Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента“, каза той.

За мен това не е европейска държава, категоричен е Вълнев. Той обяви, че след като „Републиканци за България“ влязат във властта, ще поискат отговорност на сегашните управляващи.

Бизнесменът определи председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати.

„Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава е евро-атлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек“.

Според Вълнев бившият втори в ГЕРБ е грешал, защото е работил.

Партията „Републиканци за България“ не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят – млади и образовани, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите.

В „Републиканци за България“ влизат читави хора, категоричен е той.

Всички мислят, че когато човек прави нещо, трябва да има далавера. Хората вече не вярват в добрите ценности. При мен не е така, дарявал съм за българската общност в Чикаго за най-различни каузи и цели и от никого не съм очаквал нищо да ми се върне. Сега очаквам да направим нещо, за да се променят нещата в държавата, заяви Вълнев.

Имах медия в България (телевизия BIT – бел.ред.), която беше независима, но чрез медии нищо не може да се промени. Променят се чрез политики, затова трябва да се влезе в политиката, да се гласуват закони и да се променят нещата, иначе виждате – това лято имаше протести, но и от тях нищо не произлезе, допълни той.

Мога да си докажа не само първия милион, а и всеки следващ, нямам никакви притеснения, заяви отново Павел Вълнев като призова и българските милионери да си докажат приходите.

То отново заяви, че заедно с партия „Републиканци за България“ имат намерения да започнат първо със съдебната реформа, но в икономиката също има нужда от реформи. „Още преди да стартираш един бизнес, започват да ти искат подкупи и реално можеш да фалираш още преди да си започнал“, коментира ситуацията в страната Вълнев.

БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори, акцентира Павел Вълнев.

Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от него, за да влезе в „Има такъв народ“, би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект.

Вълнев заяви, че не планира да се завърне за постоянно в България, но ще помага с каквото може.

Източник: Вевести

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече