Пазете се: Телефонни измамници се представят за служители на „Енерго Про“

0

Клиенти на „Енерго – про“ сигнализират за телефонна измама, при която се злоупотребява с името на компанията, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Сигналите са от жители на Варна, които са получили телефонни обаждания от неизвестни лица от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за манипулиран електромер, засечена кражба на ток и предупреждават, че ще изпратят екип, като съответно за „услугата“ изискват пари от клиентите. 

От е „Енерго-про“ няма практика да се обажда на своите клиенти по телефона за извършване на услуга, компанията обръщат внимание, чосвен в случаите, в които те имат подадено в компанията писмено заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от служител на компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161. 

Заплащането на заявените услуги е възможно единствено в Центровете за обслужване на клиенти на дружеството. 

От компанията съветват клиентите си да следват само официалните канали на комуникация и при съмнение за злоупотреба, незабавно да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече