Пак напрежение между Турция и Гърция

0

На територията на Гърция има членове на терористични организации, които планират нападения и самоубийствени атаки срещу Турция. Това заяви Фахретин Алтун, началник на Управлението за връзки с обществеността на администрацията на турския президент, предава „Анадолската агенция“.

По думите му, сред терористичните групировки, които подкрепя Атина, е и Работническата партия на Кюрдистан (ПКК). Той отбеляза, че докато Гърция хвърля на произвола на съдбата мигранти, и ги оставя да се давят в Егейско море, в лагерите за бежанци на територията на тази страна са се установили терористични организации, цитира „Фокус”.

    „От т.нар. „бежански лагери“ на територията на Европейския съюз, терористите планират атаки, включително самоубийствени атаки), срещу Турция, която е съюзник в НАТО – докато истинските бежанци са оставяни да умират в Егейско море“, написа Алтун.

Ръководителят на отдела сподели и видео за борбата на Турция срещу терористичните организации ПКК, Ислямска държава и ФЕТО.

Във видеото се подчертава, че няколко държави са подкрепили терористи, независимо от решителната борба на Турция за изкореняване на тероризма.

    Във видеоматериала се казва, че главатарят на ПКК Абдула Йоджалан през 1999 година е пристигнал в Атина с паспорт от Република Кипър. В него се споменава и признание на Йоджалан, че в съществуващия и до днес лагер на остров Лаврио (Гърция), се провежда подготовка на бойците от ПКК.

Отбелязва се, че след опита за държавен преврат, предприет в Турция от терористичната организация ФЕТО през 2016 г., членовете на тази група са били подкрепени и скрити от Гърция.

Видеото призовава съюзниците от НАТО, предимно Гърция, да подкрепят Анкара в борбата срещу тероризма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече