Пандемията пак разделя Италия на зони

0

Италианското правителство отново разделя от идната седмица страната на зони заради коронавирусната пандемия, като правилата ще варират в зависимост от съответната зона, обяви италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Северните области Ломбардия, Венето, Емилия Романя и южните Калабрия и Сицилия попадат в така наречената оранжева зона от понеделник. Там ще се прилагат по-строги правила за социална дистанция и изолация в сравнение с останалата част от страната, която е обозначена като жълта зона.

В оранжевите зони баровете и ресторантите остават затворени и ще продават само храна и напитки за вкъщи. Радиусът на придвижване се ограничава до общината, в която живеят хората.

В допълнение на това 60 милиона италианци няма да имат право да пътуват между областите до 15 януари.

Според властите числото на възпроизвеждане на вируса в много райони надвишава 1 в Италия, което налага новите ограничения. Вчера бяха регистрирани около 17 500 нови случая на зараза и около 600 починали от усложнения от заразата. Общо в Италия починалите от началото на пандемията са 78 000, а заразените са около 2,44 милиона. Към момента са ваксинирани срещу коронавируса около 413 000 души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече