Партиите похарчили над 1 130 700 лева за реклама в медиите

0

Над 1 130 720 лева без ДДС са изразходвали за реклама в медиите от началото на кампанията кандидатите за кметове и общински съветници. Това сочи мониторинг на Центъра за развитие на публичната среда.

Традиционният мониторинг показва, че най-много разходи за целта са отделили парламентарно представените формации.

За 20 дни от старта начело е партия ГЕРБ с над 232 000 лева без ДДС. Следва ги коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, която вече е вложила близо 210 000 лева. „Възраждане“ са на трета позиция с почти 118 000 лева, а на четвърта са БСП за България с малко над 113 000 лева. 

Разходите на тези формации представляват 60% от всички средства, вложени до момента за медийна реклама.

В челната шестица влизат още извънпарламентарната партия „Сбор“ с близо 76 000 за реклама в медиите и ДПС с едва 57 000 лева.

До този момент не всички медии са представили договорите си за реклама с участниците в изборите, уточняват от Института.

За участие във вота в Централната избирателна комисия са регистрирани 58 партии и 9 коалиции, те могат да се включват и в местни коалиции. Така избирателните комисии в 265-те общини са регистрирали още десетки формации, заедно с независими кандидати за кметове и общински съветници, издигнати от инициативни комитети в съответните населени места.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече