Пеевски: Тъмна институция, пълна с кеш, иска да си създаде политически проект

0

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски нарече времето, в което управляваха служебните кабинети на президента Румен Радев, „диктаторско“.

Пеевски отправи остри критики и към бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ПП- ДБ Бойко Рашков.

Критиките на Пеевски последваха изявление на Рашков по време на обсъждането в правната комисия на промените, касаещи комисията за спецслужбите в парламента. 

Делян Пеевски обвини Рашков, че докато е ръководил ротационно комисията, тя не е свършила нищо, а докато е бил министър на вътрешните работи, времето било „мракобесно“ и са били арестувани невинни хора.

После Пеевски посъветва Рашков да каже какво става с проверките: „за Градинаря“ и „Чистача“, активирани, докато Бойко Рашков беше министър, а след това депутат, а Иван Гешев – главен прокурор. Пеевски разкритикува и прокуратурата, че мълчи по важни разследвания и се закани да пита Борислав Сарафов и спецслужбите какво става с тях, включително и по казуси, свързани с президента Румен Радев.

След това обеща на гражданите, че „ще бъде светлина“. 

Относно държавния глава каза:

„Казах ви, че има институция, тъмна институция, пълна с кеш, която в момента иска да си създаде политически проект на базата на разграбването две години на държавата. Едноличното, диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече