Перголи – сигурна защита и устойчивост

0

За всеки, който иска да се възползва максимално от външните пространства на дома или на търговския си обект, няма по-подходящо решение от перголите. Тези конструкции доставят целогодишна защита от неблагоприятни атмосферни условия на обекти от всякакъв тип.

За по-плътна сянка на открито и за защита от климатичните влияния обикновено се избират алуминиеви перголи, които са много подходящи като пристройка към външната стена на сграда и дават възможност за реализиране на различни визии и функционалности.

Съвременните модерни перголи могат да се интегрират с вече съществуваща конструкция или да осигурят защита чрез устойчива, изцяло самоносеща конструкция.

От какво защитават перголите?

Независимо от екстериора на сградата, перголата може да се впише в различни видове фасада и не само да изглежда красиво и стилно, но и да бъде функционална целогодишно.

Популярните алуминиеви модели са добро и удачно решение за продължителна експлоатация на открити обекти, защото защитават ефективно:

●      От слънце

При отворено положение междинната позиция на ламелите осигурява приятна сянка през лятото, докато въздухът отдолу е максимално климатизиран. Трислойният PVC плат се грижи за още по-добрата термозащита. Специалното слънцезащитно покритие намалява с близо 90% проникването на вредните UV лъчи.

●      От дъжд, градушка и снеговалежи

През студения зимен период специфичната форма на ламелите позволява припокриването им, когато са в затворено положение, а това предпазва от силен дъжд и до 15-сантиметров сух сняг.

Повечето модели имат проектирани антиводни странични канали и интегрирана система за вътрешно отводняване.

●      От силни бури и вятър

Изключително здравата конструкция на перголните системи позволява и оптимално предпазване от прахови емисии, силни бури и пориви на вятъра до 117 км/ч., което гарантира сигурност и спокойствие. При всеки модел може да бъде монтирано  остъкление, подходящо за тераси или балкони, или ветрозащити при внезапно излязъл вятър.

Отлична защита и благоприятна вентилация осигуряват биоклиматичните варианти с автоматично накланяща се решетка. С тях можете да си осигурите идеална температура, като поставите ламелите в желаното положение.

Завидната и модерна защита, осигурена от перголите, се постига, благодарение на тяхната изключителна здравина и устойчивост.

На какво се дължи устойчивостта на перголите?

В последните години, търсейки информация за перголи цени, голяма част от потребителите се ориентират към продукти, изработени от алуминиеви профили. Макар и лек, алуминият е много здрав материал и е конкурентноспособен на други, по-тежки материали.

Перголните системи от този тип притежават голяма устойчивост, която се дължи на:

  • Използване на екструдирани алуминиеви профили от висок клас, които имат  положено термореактивно прахово покритие и са устойчиви на корозия и ръжда;
  • Изработени от неръждаема стомана, свързващи елементи като гайки, винтове, щифтове, болтове и др., осигуряващи дългосрочна и безпроблемна експлоатация;
  • Гъвкави възможности за интегриране на перголата със съществуваща дървена или стоманена конструкция;
  • Издръжлив на високи температури, влага и мръсотия PVC плат, чиито 3 слоя осигуряват максимална стабилност.

Солидността на перголите и отличните им възможности да предпазват от  неблагоприятни атмосферни влияния ги правят популярно решение за използване като сенници за дома, терасата, двора, градината или по-големи търговски и обществени пространства. Функциониращи като подвижен покрив, със стилна визия и иновативен дизайн, те са разумна инвестиция с перспектива за дългогодишна експлоатация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече