Пикът наближава: 40 нови заразени само за денонощие

0

Нови 40 случая на заразени с коронавирус пациенти в страната са отчетени за последното денонощие, съобщиха от Националният кризисен щаб. Така общият брой на инфектираните към момента е 735. За първи път в рамките на 24 часа у нас се отчитат толкова много нови заразени.

„От тях в болници са 14. Активните лица са 585. София се оформя трайно като най-голямото огнище в България с 444 случаи. Новите заразени тук са 29. Следва я Кюстендил. Тук само в един шивашки цех има 7 заразени. Новата област е Ямбол“, каза началникът на Щаба генерал Мутафчийски.

В Смолян и в Сливен за последните 24 часа има по двама пациенти, в Пловдив, в Става Загора, в Ямбол и в Хасково – има по един.  Три от новите заразени са деца на 6, 9 и 15 години.

За последните дни са направени над 300 PCR проби. В София има 130 души в болница, от които 21 са в интензивно отделение. 4 са новите излекувани – 11 мъже и 13 жени. Средната им възраст е 47 години, а сред тях има 5 деца. От медицинския персонал са заразени 39, което е 5.3%. Имаме два нови случаи – санитар от ВМА и един от УМБАЛ. Общо са 36 починалите на средна възраст 63.8 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече