Плевнелиев помогнал за избора на председател на НС

0

Бомба за преговорите по избора на председател на НС хвърли Соломон Паси. Видях ролята на президента Росен Плевнелиев при избора на председател на НС, каза бившият външен министър, но не даде подробности и остави интригата заплетена.

Паси и Плевнелиев започнаха разговори си с партиите за сформиране на правителство. Двамата бяха излъчени от ГЕРБ за медиатори между партията на Борисов и останалите групи в парламента. Днес са срещите с ГЕРБ и „Български възход”, в понеделник – с ДПС. Писмен отказ е постъпил от „Продължаваме промяната” и БСП, чяка се позицията на Демократична България и „Възраждане”.

Нашата задача е нещо средно между „Мисията невъзможна” и „Умирай трудно”, каза Паси.

Целта ни е да търсим решение по национални приоритети, които да заложим в новото Народно събрание. Когато е трудно и когато е тежко, гражданите очакват такива решение, коментира Плевнелиев.

„Това изобщо не означава че говорим за каквито и да било създаване на коалиции“, уточни той.

„Ще се радваме в какъвто и да мандат и с които и да е партии да има правителство“, каза още Плевнелиев.

От своя страна Соломон Паси заяви: „Никога от падането на Берлинската страна до днес геополитиката не е влияела толкова силно на вътрешнополитическия живот. Ние сме в уникална ситуация, която изисква уникални решения“.

„Проблемът е, че липсва диалог“, допълни той.

„Аз съм участвал в десетки преговори. Или съм ги ръководил или съм участвал в тях – между САЩ и Русия, между диктатори и техните затворници, между Северна и южна Корея“, сподели той. „Но едно от най-трудните неща като че ли е диалогът между българи и българи“, добави той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече