Повдигнаха обвинение в измама на Юлиян Цолов – „българския вълк от Уолстрийт“

0

На 6 февруари тази година Софийската районна прокуратура е привлякла като обвиняем бизнесмена Юлиян Цолов, наричан българския „Вълк от Уолстрийт”, предава бТВ.

Цолов е привлечен към наказателна отговорност за измами на стойност 800 хиляди лева и му е забранено да напуска страната. Според информацията Цолов е работил със своята фирма „Алтегис“ ЕООД. От търговският регистър става ясно, че обвиняемият е едноличен собственик и управител на фирмата, която е създадена през 2014 година с капитал от 100 лева. Цолов е представял фирмата си за дъщерна на известно дружество, занимаващо се с дизайн, създаване на информационни социални мрежи, графичен дизайн и други.

Така чрез „Алгетис“ Цолов е сключвал договори с различни фирми, като е предлагал предимно поддръжка на сайтове или създавена на такива, научи bTV. Издавал е фактури, но не изпълнявал услугата, за която му е заплащано. Именно по този начин е ощетил различни фирми за близо 800 000 лева.

Предполагаемата измама е действала от 2019 до 2022 г. Адвокатът му обжалва.

Цолов е наричан българския „Вълк от Уолстрийт”, след като през 2003 г. е нает от банки като „Леман Брадърс”, „Креди суис” и „Морган Стенли”. В началото на кризата през 2008 г. е арестуван в САЩ заради разследване за злоупотреби, след 24 часа е пуснат под домашен арест, но бяга в Испания, където прекарва 4 години в затвор. 

От 2013 г. е в България, а оттогава е женен и за Мис България 2006 Славена Вътева, с която имат две дъщери.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече