Подобрява се състоянието на двете пострадали жени в катастрофата край Елхово

0

Нощта е преминала спокойно за двете пострадали жени при катастрофата с тир край Елхово. Те бяха транспортирани снощи с правителствения самолет „Стартан“-а от болницата в Ямбол до „Пирогов“. И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели, съобщиха от лечебното заведение.

Пострадалите продължават да са под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на „Пирогов“.

Екип в състав от д-р Г. Георгиев – шеф на КИЛ, травматолозите д-р Д. Тодоров, д-р Д. Петков и м.с. К. Бойкова вчера отлетяха по спешност до Ямбол и обратно към спешната университетска болница „Пирогов“, за да осигурят медицинските грижи по време на транспорта по въздух на тежко пострадалите при катастрофата между микробус и камион.

Вчера на 7 километра от граничния контролно-пропускателен пункт с Турция зловеща катастрофа по пътя Елхово – Лесово отне живота на 3-ма души, а други 16 бяха ранени. При жестокия удар на място издъхват водачът на буса и още двама мъже. Всички останали са ранени, като две от жените са тежко пострадали и с опасност за живота.

Малко след 14,30 ч, няколко часа след като бяха настанени в реанимацията на болницата в Ямбол, на летището в Безмер кацна военен самолет “Спартан”, за да ги транспортира до столичната болница “Пирогов”. Оказа се обаче, че състоянието на двете жени е критично и има опасност да не издържат полета, затова бяха върнати в болницата в Ямбол. С медикаменти и апаратура, докарана със самолета, в продължение на няколко часа те бяха стабилизирани и в 17,45 ч. бяха качени на самоелта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече