Политик се венча за мъж

0

Новият лидер на партия СИРИЗА Стефанос Каселакис се омъжва в САЩ за своя партньор Тайлър Макбет. Двойката ще встъпи в граждански брак в Хемптънс, Ню Йорк.  Членовете на ръководния орган на партията му отправиха своите добри пожелания. Очаква се през лятото празненство да има и в Гърция.

По-рано в интервю за гръцка телевизия Каселакис разказа, че той и партньорът му имат желание да имат деца чрез сурогатна майка. 

„С Тайлър искаме да имаме две момчета – Аполон и Илия. Бихме искали личността на всеки един от нас да се пренесе върху децата“, каза президентът на СИРИЗА. Преди няколко месеца, когато бяха обявени кандидатите за избора на нов лидер на СИРИЗА след оставката на Ципрас, името на Стефанос Каселакис не предизвиква сензация, тъй като той бе считан за аутсайдер от „изселниците“, тъй като от 14-годишен живее в САЩ.

Пет месеца по-късно, на 25 септември, Стефанос Каселакис спечели лидерската битка с двуцифрена разлика във вътрешнопартийния процес на СИРИЗА срещу фаворита Ефи Ахциоглу. Широка известност той придоби в телевизионна изява, където отговори на хомофобските коментари на кандидат за депутат от „Гръцко решение“ относно своята ориентация.

„Това не е мнение, това е моят живот“, беше репликата на Стефанос Каселакис, която го направи симпатичен на прогресивните граждани – както вътре в СИРИЗА, така и извън нея.

Стефанос Каселакис беше представил партньора си чрез официалното видео, с което обяви, че се кандидатира за президент на СИРИЗА. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече