Полицаите пак разтуриха палатковите лагери в София

0

Палатките на протестиращите, опънати на пл. Независимост край новата сграда на парламента и президентството отново бяха премахнати през нощта. На място остават палатките на майките от „Системата ни убива”, движението през булеварда е пуснато, няма блокади.

В момента са отворени и трите ключови кръстовища, които седмици наред бяха блокирани от протеста – на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и в района на т.нар. Триъгълник на властта.

„Принудително ни спряха седем буса жандармерия. Тука ни обградиха около 60 човека жандармеристи, единият ни разпореди до три минути да сме вдигнали палатките, за да не ги вдигат те. Ние, разбира се доброволно започнахме да събираме палатките, прибрахме си ги, събраха ни личните карти”, каза пред БНР един от протестиращите.

Снощната демонстрация премина под надслов „Нас не ни е страх“ и беше в подкрепа на верига за търговия с детски играчки, работата на която вчера беше проверена от 4 държавни агенции.

Някои от протестиращите носеха плюшени играчки – розови прасенца, носещи раирани затворнически шапчици. Прасенцата държаха плакати, на които пише: „Стига #Гешефтура и свински истории“. Така гражданите изразиха своята подкрепа с веригата “Хиполенд”, чийто собственик, осъдил полицейското насилие, изненадващо стана обект на проверки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече