Полски тираджия олекна с 200 бона в зелено

0

С 200 000 щатски долара се прости 47 – годишен полски гражданин, който направил опит да пренесе незаконно сумата през границата за Турция.

Водачът на товарен автомобил Пьотр Олшовски бил подложен на пълна митническа проверка след като към 3,50 часа на 26 октомври декларирал на ГКПП Лесово че не пренася нищо неразрешено или извън обхвата на позволените вещи и суми. Пачките от стодоларови банкноти били намерени в специално направен тайник зад единия от сенниците на предното стъкло в кабината.

Това е една от най-големите суми, откривани на граничния пункт за последните две години, тя се конфискува в полза на държавата, предстои чужденецът, който не е криминално проявен да застане пред Темида.

Последният по-фрапантен случай с укрита валута е от 5 октомври  на ГКПП Капитан Андреево, където при проверка с рентген във въздуховодите над седалките у полиетиленови торби с общо 76 000 евро. В хода на контролните действия е установено, че в едната торба има 40 000 евро, а в другата 36 000 евро. Недекларираната валута е с обща левова равностойност около 148 642 лева. От началото на годината до към края на септември  митничарите са задържали валута за над 14,6 млн лв. От  Агенция “Митници” уточняват че за предходните 3 години конфискуваната валута е била на обща стойност  12 337 721 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече