ПП-ДБ сезира Гешев за Пловдивския панаир

0

Продължаваме промяната – Демократична България“ ще сезира прокуратурата заради Пловдивския панаир, обяви на брифинг в парламента Никола Минчев от коалицията. „Следващите стъпки със сигурност ще включват сезиране на прокуратурата, най-малкото за възможна безстопанственост.

Отново виждаме как се пропускат възможности да се защити обществения интерес“, каза Минчев. В понеделник (24 април) изтече срокът, в който кметът Здравко Димитров можеше да обжалва решението на Пловдивския окръжен съд, с което разреши увеличението на капитала на „Пълдин туринвест“ – също контролирано от Гергов, напомня „Дневник“. 

„Кметът беше в отпуск, изпълняващият длъжността беше в командировка в София“, а директорът на правна дирекция бил в болнични. С това те проспаха възможността държавата да запази контрола върху Пловдивския панаир“, посочи Йордан Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.“Местната власт на ГЕРБ в Пловдив и Варна прави скрита приватизация, в ущърб на хората“, каза Даниел Лорер от коалицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече