ПП и ДБ водят разговори за втория мандат

0

Водим разговори с „Продължаваме промяната“ за кабинет с втория мандат, макар шансовете да не са големи. Това коментира  съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов веднага, след като парламентът отхвърли правителство с премиер проф. Николай Габровски:

„Част от аргументите, които чухме в зала затова колко е важно да се реализира първия мандат, сега ще трябва да се прехвърлят на втория мандат. За всички е очевидно, че шансовете не са големи. При липса на гарантирано коалиционно мнозинство в парламента няма как да има устойчив кабинет…От моя гледна точка единственото нещо, което може да закрепи един кабинет е много ясен отговор на този въпрос – Кой носи отговорност за него и, второ, какво точно си поставя като цели. Малко парадоксално звучи, но веднъж избран такъв кабинет ще може да се крепи единствено на амбицията си да прави големи неща, а не това, че просто е тук, за да осигури време“.

За водени разговори с ДБ призна и съпредседателят на ПП Асен Василев. Ако се внесе предложение, то ще е за правителство на малцинството, уточни той и напомни, че условие е приемане на законопроекти, свързани с ПВУ, съдебната реформа, промени в службите и нов бюджет:

„Според мен, ако парламентът иска да се отнесе наистина сериозно към втори мандат, трябва най-после тези мандати някога да влязат в програмата на НС и в комисиите, и в зала, за да видим някаква воля за работа. Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството. Надявам се да има достатъчно време, за да може парламентът да внесе тези 9 гаранции, които са необходими, за да може един кабинет на малцинството да си свърши работата при липса на парламентарна подкрепа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече