ПП кани „отровните“ Бабикян и Хаджигенов за коалицията с ДБ?

0

Имаме неофициални разговри с ПП и ДБ, но нищо повече, заяви пред БНР пиар експертът Арман Бабикян от Гражданско движение „Ние идваме!“. Той, както и съратникът му и бивш депутат адв. Николай Хаджигенов, многократно призоваваше за обединение на „здравите сили“ в център-дясно в името на по-добра парламентарна представителност. 

„Присъствието вътре е безсмислено, ако няма този синергичен процес на хора с еднакво мислене, за да може да се води що годе равностойна битка. Няма никакво смаляване в ГЕРБ и ДПС. Нали виждате кои политически сили пътуват надолу“, убеден е Бабикян.

А според него пътят към обединение минава и през саможертви: „Ако някой наистима има желание това да се случи, ще преглъща, ще дава назад и ще даде път на тези, които са знакови имена, за да могат да изтеглят максимум електорат. Ако трябва, ще се откаже от субсидията си и ще я даде другиму“, коментира ексдепутатът пред БНР. 

Запитан защо общността, която представляваше протеста в парламента, се раздели, Бабикян отговори: „Нормално е хората да се разделят по идеологически виждания, но не по основните цели. Този наратив, свързан с борбата с мафията, беше логично да бъде общо виждане на всичи тези хора, независимо къде се намират според идеологическите си виждания.

Моето неразбиране е защо толкова трудно се минава по онази пътека, на която са разпределени бухалките и морковите“.

„Отстрани винаги има изкушения – постове, пари, бъдещи съдружия. В следващия ред е бухалката и тя се случва“, добави Бабикян. 

И прогнозира опит за репресии върху „добре познато лице“ в хода на кампанията за вота на 2 април.

На никого не трябва да се отрича ролята в протестите, смята той относно ролята на президента Румен Радев и добави: „Хубаво е да бъде оценяван според собствените му възможности. Може да спечели по този начин втория си мандат“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече