Правителството е вредно за държавата, отсече Нинова и поиска избори

0

Корнелия Нинова не вижда как този парламент би излъчил работещо правителство, затова по време на консултациите при президента Румен Радев тя настоя за провеждането на предсрочни избори.

„Ясна е позицията ни. Времето доказва тази позиция, тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори“, обяви лидерът на БСП.

Според нея това правителство е предало очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досещания модел на управление.

„Вместо да се борят с мафията, изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха… 9 месеца посветиха единствено за разпределяне на постове. За сметка на това големите приоритети на държавата са на заден план“, каза Нинова и продължи:

„За нас това е неприемливо, предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да бъде решена някаква друга конфигурация, или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива“.

„Мисля, че се отива на предсрочни избори, защото те не могат да се разберат как да си поделят държавата… Готвим се за избори, а ще имаме и европейски, готвим се и за 2:1“, посочи тя.

По думите ѝ самите приоритети на това правителство не са изпълнени: „Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в Европейския съюз. Това ни отдалечава от нашата европейска същност“.

„Планът за възстановяване и устойчивост не е ревизиран и крие риск за енергийната стабилност на страната“, аргументира се още Нинова и отбеляза, че инфлацията не е намалена и за миналата година е 9,5%. 

„Девет месеца посветиха единствено на разпределяне на постовете и властовите позиции в страната. За сметка на това големите проблеми, които стоят пред България, не са дори и помисляни да бъдат решени“, каза още лидерът на БСП.

„Ако това продължи още 9 месеца, това означава още по-голяма несигурност и нестабилност, защото ще разпределят регулаторите. Мафията и задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат официализирани и легитимни. За нас това е неприемливо, предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да бъде решена някаква друга конфигурация, или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива,“ категорична е Нинова.

Корнелия Нинова посочи, че за БСП  приоритетите са демографската катастрофа, скъпото здравеопазване, ниското качество на образование, доходите на хората. 

„Вече всеки десети работещ е работещ беден“, посочи Нинова и добави, че цените са тръгнали нагоре. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече