Превозвачи с джипове към Седемте рилски езера на протест пред полицията в Дупница

0

Превозвачи с джипове към Седемте рилски езера се събраха тази сутрин пред полицейското управление в Дупница в защита на свой колега.

Те искат той да бъде пуснат от арест, където е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и опит да прегази полицай в района на лифта на Седемте рилски езера вчера, но това според колегите на шофьора не отговаря на истината

Към 10,30 ч. част от групата си тръгна, но се очакват да пристигнат още от района лифта в курорта Паничище.

Превозвачите казват, че ще са пред управлението, докато колегата им не бъде освободен. По тяхната версия  той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци,  уплашил се и тръгнал надолу с джипа, казаха свидетели.

Туристи не сме возили, бяхме в гората за гъби, вместо да търсят изчезналия Янек Миланов, те се занимават с нас, коментираха още те.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че в събота на Паничище е имало инцидент, при който е задържан 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско разпореждане и е направил опит да прегази полицай. По случая е образувано досъдебно производство

От 13 август движението на джипове в района на Седемте рилски езера и в района на лифта е забранено по нареждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Повдигнато е обвинение

От Районна прокуратура – Дупница съобщиха днес, че е привлечен в качеството си на обвиняем И. Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано затова, че на 29.08.2020 г. в района на к.к. „Паничище“, при управление на МПС е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Понастоящем обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече