Президентът Радев: Няма да ме видите в хора на паниката

0

Президентът Румен Радев посети предприятие за отбранителна продукция край Трявна и направи коментар на ситуацията в държавата с оглед на извънредните мерки, видя Livemedia.bg.

„Многократно заявих, че заедно със здравните мерки, трябва да има и адекватни социално- икономически. Те трябва да са в три направления – навременни, достъпни и безвъзмездни. Свалянето на мерките трябва да е поетапно, а не да се насажда страх и паника. Няма да ме видите в хора на паниката. Предпочитам гласа на разума. Българите са отговорни, проявяват разум. Липсват убедителни и навременни социални и икономически мерки, защото тяхната липса води до обезверяване на хората“, подчерта още той.

На въпрос дали поддържа контакт с ген. Мутафчийски, той заяви, че не постоянно и трябва да се оставят лекарите да си вършат работата. „Много държави работят с планове, България трябва също да изработи такъв – да има план, защото иначе рискуваме да има втора вълна. Решенията трябва да се вземат на базата на реални данни, а не на страх и паника. Спешно трябва да се концентрираме и да положим усилия за тестване на българите„, допълни  Румен Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече