Премиерът Ана Бърнабич даде пример на сърбите

0

Сръбският премиер Ана Бърнабич първа в страната се ваксинира срещу COVID-19 с ваксината на Пфайзер/Бионтех. След нея се ваксинираха и социалният министър Дария Кисич Тепавчевич и епидемиологът Предраг Кон, информират сръбските медии.

След изпълнението на условията, снемането на анамнеза и попълване на формуляр, премиерът получи първата си доза от ваксината.

Дария Кисич Тепавчевич изрази задоволство, че Сърбия е сред първите страни в света, която е получила ваксината. „Ваксината вече е в нашата страна, това е отлична вест. Това може да бъде светлината в края на тунела на тази дълга епидемия“, каза тя за държавната телевизия РТС.

Министърът добави, че решението за началото на ваксиниране на хората в домовете за възрастни хора не е взето ад хок и посочи, че ваксинацията в старческите домове трябва да започне днес в Белград и Нови Сад, а утре и в Ниш.

Лекарите са обучени и подготвени да ваксинират хората с ваксина, която по думите на Тепавчевич се е доказала като безопасна не предизвиква сериозни негативни реакции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече