Преразпределят бизнеса на Къро

0

Тече преразпределение на легалния бизнес на убития в Южна Африка бизнесмен Красимир Каменов – Къро, който бе издирван от Интерпол. Справка в Търговския регистър показва активност при поне няколко от свързваните или пряко контролираните от Каменов дружества, като някои от тях започват още от 26 май – ден след атентата, съобщава „Капитал“.

Започнали са действия по овладяване на официалните бизнеси на Къро, най-известният от които е зеленчуковата борса в „Слатина“ – „Слатина-Къра„. На общо събрание на 1 юни Красимир Каменов е освободен от борда. Същото се случва и с двете изпълнителни директорки – съпругата му Гергана Каменова, която също бе убита в Южна Африка, както и Гергана Първанова. Последната е била назначена в края на март на мястото на Филип Стоянов – друг някогашен доверен мениджър на Каменов, който се обръща срещу него и става свидетел на прокуратурата.

Като изпълнителен директор на „Слатина-Къра“ на 1 юни е заявено вписване на Румен Драганов Илиев. Той е дългогодишен управител на една от официалните компании на Къро, „Камекс КА“. Заявлението за смяна на директора в „Слатина-Къра“ е подадено от адв. Виктор Рашев от „Рашев и партньори“ – компания, притежаваща 10% от зеленчуковата борса.

Според „Капитал“ три други компании от обръча на Къро, които досега се водеха формално собственост на подставени лица, са продадени срещу символични суми също на Румен Илиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече