Продадоха творби на Пикасо за над 100 милиона долара

0

11 творби на Пабло Пикасо и други произведения бяха продадени за над 100 милиона щатски долара. Това се случи по време на търг в хотел „Беладжио“ в Лас Вегас, осъществен от аукционна къща „Сотбис“.

Картините и керамичните фигури са били изложени от години в хотела и бяха продадени два дни преди 140-ия рожден ден на испанския художник. Пет от платната са украсявали стените на ресторант „Пикасо“ в „Беладжио“. В заведението са изложени други дванадесет картини на майстора.

Най-висока цена постигна картината под надслова „Жена с червено-оранжева барета“ от 1938 г., на която е изобразена любимата на твореца Мари-Терез Валтер. Тя бе продадена за 40,5 милиона долара, с близо 10 000 долара повече от предварителната оценка.

Търгът бе част от усилията на MGM Resorts International – компанията, която притежава „Беладжио“, да разнообрази богата си колекция произведения на изкуството с творби на жени, на цветнокожи, на творци от ЛГБТ общността и на хора с увреждания.
В колекцията сега фигурират близо 900 творци на 200 артисти. Началото й поставя Стив Уин, бивш собственик на „Беладжио“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече