Прокуратурата ще протестира мярката на Боксьора

0

Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд по отношение на мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Дамянов, привлечен към наказателна отговорност за хулиганство, съобщиха от държавното обвинение.

По-рано днес състав на Софийския районен съд остави без мярка за неотклонение Дамянов, по прякор Боксьора, като определи, че има обосновано предположение да е набил мъж през юли т.г., но той вече има наложен домашен арест за побой над друг мъж в игрална зала в с. Световрачане и не може да търпи 2 мерки едновременно.

Дамянов беше задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.На 09.10.2021 г., прокурор от Софийска районна прокуратура поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдия от Софийски районен съд се съгласи, че има обосновано предположение за авторство на деянието, че обвиняемият е осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, но тъй като Дамянов има вече наложена мярка „домашен арест“ по друго досъдебно производство, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение. 

Дамянов е обвинен в това, че на 28.07.2021 г.  в село Световрачане е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а Дамянов продължил да го удря с ръце по главата и тялото.

В края на септември т.г. срещу обвиняемия бе образувано и друго досъдебно производство за закана с убийство и хулигански действия в игрална зала в с. Световрачене. Тогава Софийски районен съд го задържа под стража, но след няколко дни Софийският градски съд му определи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече