Прокурори и федерална полиция влязоха в централата на „Дойче банк“

0

„В петък прокурори, федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на „Дойче банк“ (Deutsche Bank) във Франкфурт, като най-големият германски кредитор заяви, че това е в резултат на подозрения за пране на пари, за които банката сама е докладвала на властите“, съобщава „Ройтерс“, цитиран от БНР.

„Офисите на Deutsche Bank бяха претърсени от служители на прокуратурата във Франкфурт, Федералната служба за криминална полиция и финансовия надзорен орган Bafin“, съобщи в петък и говорител на правораздаването в града. В изявление „Дойче банк“ посочи, че претърсването включва подозрителни транзакции, които самата тя е предала на властите, и че банката оказва пълно съдействие.

След новината акциите на Deutsche Bank поевтиняха с повече от 3% в ранния следобед на борсата във Франкфурт, преди техният спад да се ограничи до около 2,5%.

Според агенция „Ройтерс“, прокурорите имат заповед за обиск, но отказаха да дадат повече подробности.

BaFin и федералната полиция отказаха коментар, посочва „Ройтерс“.

Това не са първите случаи, в които полицията влиза в сгради на банката.

Подобен сценарии имаше и през 2018 г.

Тогава централата на „Дойче банк“ беше претърсена от 170 полицаи, прокурори и данъчни инспектори заради предполагаемо пране на пари при акция, която предизвика спад на акциите на водещия немски кредитор.

През октомври 2020 г. прокурорите във Франкфурт пък глобиха банката с 13,5 милиона евро за закъснялото докладване на подозрителни транзакции, които „Дойче банка“ е обработвала за естонският клон на институцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече