Прокурорка отнесе 6 м. килия, опитала да спаси Гюлшен Ходжа

0

Специализираният наказателен съд осъди на 6 месеца условно прокурорката Райна Бачева, която е оказала натиск върху своя колежка, водила дело срещу известна врачка с добри контакти в прокуратурата, съобщи lex.bg.

„Помисли си добре. От делото се интересува човек от високите етажи. Колелото се върти“, е казала Бачева на своята колежка.

От мотивите към присъдата на съдия Виктор Чаушев се разбира, че Бачева е много настоятелна в опитите си да спаси врачката Гюлшен Ходжа (Николинка Василева) от поредно дело за измами.

Врачката вече е получавала ефективна присъда за измама на двама души с близо 12 000 лева. Един от тях ѝ дал 7000 лева, след като се свързал с нея, за да открие затрупания му от свлачище багер. Тя започнала да иска пари на части и го предупредила, че има и черна магия. Мъжът изпращал записи, но накрая разбрал, че е измамен и си поискал парите. Той се обадил в полицията, след като врачката го заплашила, че ако потърси властите, тя ще каже, че той ѝ е платил, защото е спала с него.

Заради връзки с врачката преди 5 години беше наказан и прокурорът от Върховната административна прокуратура Тодор Мерджанов. Прокурорската колегия го понижи в длъжност за шест месеца, след като стана ясно, че я е консултирал.

Случаят с прокурор Бачева е от началото на 2013 г., когато тя била командирована в Софийската районна прокуратура. Преди това тя прекратила дело срещу врачката, но постановлението ѝ било отменено от съда. Делата на Бачева са прехвърлени на младша прокурорка. Бачева се обадила на колежката си и ѝ обяснила, че също като нея трябва да прекрати делото, тъй като нямало доказателства за престъпление

Прокурорката ѝ казала, че още не се е запознала с материалите, но след като го направила, преценила, че има доказателства срещу врачката и делото трябва да бъде внесено в съда.

Бачева обаче упорствала, а младата прокурорка потърсила друга обвинителка от районната прокуратура, която била и неин наставник, за да ѝ сподели за ситуацията. Тя ѝ признала, че Бачева търсила и нея, за да получи информация за хода на делото

Тогава вече Бачева ѝ отправила заплахите, че и за нея е по-добре да го прекрати, защото от делото се интересувал човек от високите етажи. Прокурорката обаче внесла делото и врачката била осъдена по него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече