Прокурорският син напира да завърши 12 клас

0

Прокурорският син Васил Михайлов напира да завърши 12-и клас и поиска да излезе от килията, но Софийският градски съд го поряза. Отрочето на бившия вече зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов бе арестувано през юни за побой в миньорския град.

Оценки

В основанието за искане за изменение на мярката му за неотклонение защитата му твърди, че Васил нямал срочни и годишни оценки и не могъл да завърши учебната година. Предстояли му изпити, на които трябвало да се яви. Освен това според адвоката му медиите го били „демонизирали“ и така го лишили от възможността да завърши образованието си. Магистратите обаче го оставят в килията. В мотивите си градските съдии посочват, че има достатъчно данни за авторство на престъплението. Освен това, ако е на свобода, Михайлов-син може да извърши друго престъпление. Деянието, за което е обвинен, е с висока степен на обществена опасност, деецът също, твърдят магистратите и допълват, че макар да е млад, той е „агресивен и неконтролируем“.

Прехвърляне

Заради поста на таткото делото на младежа бе преместено в София още през юни. Съответно в столицата се решаваше и за ареста му. В средата на август Михайлов поискал изменение на мярката си за неотклонение. Софийският районен съд обаче пратил папките в Перник по подсъдност. Магистратите в миньорския град си направили отводи заради познанството с бащата на момчето. Накрая ВКС решил мярката да се гледа в столицата. Така папките отново се върнали в СРС, който решил да остави Васил в ареста, а СГС пък потвърди определението в началото на септември. То е окончателно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече