Прокурор чака Корнелия за разпит

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и нейните съпартийци Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова трябва да се явят от 14 ч. в сряда в сградата на Софийската районна прокуратура при прокурор Георги Иванов във връзка с постъпилата жалба, предаде репортер на БГНЕС.

Повод за всичко това е призовка, която тя получила след жалба на изключения от БСП и възстановен от съда Кирил Добрев. „Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 28 август. Да връча призовки аз на други членове на Националния съвет – секретаря и зам.-председателя на контролната комисия“, обяви Нинова преди седмица.

Според нея първо ГЕРБ, после служебният кабинет, а сега и прокуратурата се мъчели да унищожат партията. „Първо, няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, нека се снабдят с лична заповед за претърсване! Второ, няма да се явим на разпит! Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително! 

Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в техните схеми! Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг!“, категорична е Нинова.

След обвиненията на лидера на БСП от държавното обвинение отговориха, че са недопустими политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност.

„Изказването на Корнелия Нинова е политическо и недопустимо, и цели отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми, така няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея“, каза прокурор Георги Иванов от СРП.

Самият Кирил Добрев, чиято жалба стана повод за привикването на Нинова, коментира, че „това е една стандартна процедура, за хора, които не изпълняват окончателни съдебни решения“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече