Протестиращите на Орлов мост: Няма да се откажем, нито дъжд, нито сняг ще ги уплашат

0

Остават блокадите с искания за оставка на правителството и главния прокурор. Въпреки проливния дъжд снощи три ключови кръстовища в София продължават да са блокирани – на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад „Независимост“.   Спокойна е ситуацията и на трите блокади.  

  Дъждът накара протестиращите да си тръгнат вчера около 22.00 часа, доста по-рано от обикновено.   Спокойно е кръстовището и при румънското посолство, там няма блокада.   Около 6.00 часа тази сутрин няколко души вече пиеха кафе на лагера при президентството. Обясниха, че нощта е преминала спокойно, без съществени поражения от дъжда върху лагера им.  

Протестиращите на Орлов мост също приеха кафе рано тази сутрин. Под една от шатрите, защото дъжд валя до преди съвсем скоро. Те обясниха, че част от палатките им са наводнени. А плакатните, които бяха разположени около Орлов мост с искане за оставката на правителството и главния прокурор, са унищожени от дъжда. Те обясниха още, че “нито дъжд, нито сняг ще ги уплаши“ и са решени да продължат протеста докато исканията им не бъдат удовлетворени.   В палатковия лагер при президентството и Министерски съвет нощта е преминала без напрежение, разказват демонстрантите. Няма съществени поражения и върху палатковия лагер след дъжда.   Част от хората, които са прекарали дъждовната нощ на място са спали на столове, защото водата се е стичала в палатките им, въпреки това протестиращите казаха, че „няма да се откажат“, пише БНР.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече