Протестиращи освиркаха Каракачанов в Плевен

0

С викове „Оставка“ малобройна група плевенчани посрещнаха вицепремиера Красимир Каракачанов по време на тържественото честване на 102-та годишнина от Дойранската епопея в Плевен.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира исканата оставка така:

„Ще ви отговоря с едно изречение, както има герои на Дойран, така има дезертьори на Добро поле“.

И определи рецептата за успокояване  на обстановката:

„Рецептата е ясна – общонационални цели и единство на нацията. Всичко друго са празни приказки и партийни боричкания, това е 30 години едно и също и затова сме на този хал. Кой ли не управлява тази държава? Тези, които сега викат, не бяха ли на власт, БСП ли не бяха, кой, Мая Манолова ли не беше, Румен Петков ли не беше, ДСБ ли не бяха, кой ли не беше на власт. С какво са по-различни? Разликата е тази, че като си в опозиция си забравил какво си правил, като си бил на власт и говориш, все едно, че си паднал снощи от тавана“.

Пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия беше отслужена панихида в памет на загиналите 2606 офицери и войници.

Честването се организира от Сдружение „Героите на Дойран“, ВВВУ „Георги Бенковски“ и военните формирования от Плевенския гарнизон, с подкрепата на Община Плевен, началото е в 11 часа, Иван Нинов член на Инициативния комитет за изграждане на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия обясни по-рано:

“Получихме помощ от много граждани, от фирми на територията на Плевен, от местната администрация, Министерството на отбраната указа огромна помощ. Открихме го през ноември 2019 г. и сега за първи път ще има честване при новооткрития паметник. Нашите приятели от “Национално дружество Традиция“, регионалните клонове – Априлци, Троян, Севлиево, Плевен – те ще бъдат с автентични униформи от първата световна война, с автентични оръжия от този период. До преди две години не бях запознат с тези събития в подробности, но ще се срамувам, ако моите деца не знаят“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече