Протест и контарапротест пред БНР заради Петър Волгин

0

Граждани се събраха на протест и контрапротест заради журналиста Петър Волгин пред БНР.  Полиция охраняваше събралите се на двата протеста, пише Националната телевизия. Повод за протеста в защита на Петър Волгин е сигналът до СЕМ, внесен от народни представители на „Демократична България”, в който се настоява за проверка на поведението на радиоводещия на „Политически НЕкоректно”.

Сигналът бе внесен в последния ден на 48-ото Народно събрание. Сред гражданите, които се събраха в подкрепа на журналиста, бяха лидерът на „Атака” Волен Сидеров и народният представител от „Възраждане” Климент Шопов.

Участниците в протеста скандираха „Свобода” и „подариха” ода, посветена на Волгин.

Пред журналистите Петър Волгин каза, че когато се иска забрана на предаване, това е цензура. Трябва да пазим свободата от всякакви посегателства, посочи той. Волгин добави, че СЕМ може да окаже неформален натиск върху ръководството на радиото, да спре предаването. Засега ръководството на БНР е показало, че не се поддава на натиск, коментира журналистът.

Волгин каза още, че още когато е стартирало предаването, е очаквал да има опити за неговото спиране.

„Ние по принцип говорим неща, които не са удобни, било то на управляващите, било на мейнстрийм медиите, така че беше ясно, че рано или късно ще се опитат да го спрат, надявам се да не успеят”.

Волгин изслуша и едната, и другата група протестиращи. Участник в контрапротеста заяви, че протестът в защита на Волгин не е за свободата на словото, а за стола на Волгин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече