Психично болен ли е Зеленски и взема ли наркотици?

0

Украинският президент Володимир Зеленски страда от психични проблеми, каза председателят на унгарския парламент Ласло Кьовер в интервю за HirTV. Той посочи несъвсем адекватното поведение на лидера на бившата съветска република на международната арена. „Не си спомням лидер на страна, нуждаеща се от помощ, да се осмели да говори срещу някого по начина, по който президентът Зеленски направи, не само срещу Унгария, но дори и срещу германския канцлер Олаф Шолц“, каза Кьовер.

Политикът подчерта, че нуждаещите се от помощ обикновено я молят учтиво, макар и настойчиво, но без да се обръщат към искания и заплахи.
„Те заплашват врагове, а не тези, с които искат да се сприятеляват. Тук има някакъв личен психически проблем и не знам какво може да се направи по въпроса“, завърши Кьовер.
Малко след това Андрий Сибига, заместник-ръководител на кабинета на президента на Украйна, определи председателя на унгарския парламент Ласло Кьовер за „неполитик“ след думите му за „личните психически проблеми“ на Володимир Зеленски.
„Хората винаги са мъдри и са знаели от векове как да реагират на напълно неприемливи, диви изявления на „не политици“, написа служителят в социалната мрежа фейсбук. Сибига добави, че „магарето по ушите разпознаваш, а глупака по бърборене – късият ум има дълъг език“. Той отреди на председателя на унгарския парламент място на „сметището на историята“, където той „ще бъде запомнен като недоразумение, което „лае“ към президента на Украйна.
В същото време в социалните мрежи и в медиите се разпространяват няколко видеоклипа, които уж доказвали, че украинският президент Володимир Зеленски употребява наркотици. В клиповете на масата на президента на Украйна може да се видят бял прах и пътечки, наподобяващи следи от кокаин. Дали обаче са достоверни тези записи – това показа проверка, публикувана в изданието „Проверени медии“. Според тях за създаването им са използвани стари видеоклипове, към които са добавени фалшиви детайли.

В тотален интернет хит се превърна и 25-секундно видео, в което Зеленски уж си признава, че е пристрастен към кокаина. Това е част от интервю, в което президентът беше попитан дали са верни слуховете, че взема дрога. На това Зеленски уж отговорил: „Страхотно! Страхотно. Това е енергетик номер едно, сериозно. Това е енергия за целия ден. В 07:00 сутринта ставам, разхождам кучето и наистина смъркам наркотици. Това е режимът, в който живея. Препоръчвам на всички, но не и тежките наркотици, защото през деня ти се доспива. Такова зареждане ми стига до вечерта“. Видеото е събрало рекорден брой гледания. Както обаче съобщават журналисти от „Детектора мифов“ и от AFP, клипът е монтаж от няколко откъса от интервю със Зеленски от същата 2019 г., когато той обяви намерението си да се кандидатира на президентските избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече