Пускат парното

0

Н яколко топлофикации в страната започват поетапното пускане на отоплението на абонатите си от понеделник, 7 ноември. Топлофикация Сливен пък превключи на зимен режим от петък, 4 ноември. В София пък се чака седмичната прогноза от Националния институт по метеорология и хидрология, за да обяви кога ще пуснат топлото в столицата.

Първи

Гражданите на Сливен първи ще започнат да се греят на радиаторите. В съобщение на дружеството обясняват решението си, че постъпили в дружеството заявления за включване на отоплението заради захлаждане на времето. Първо топлото ще бъде включено на детски и здравни заведения, след това на училища и други. Трети поред ще бъдат стоплени обществените и стопанските сгради и последни – жилищните сгради, обясниха от топлофикационното дружество.
На 7 ноември ЕВН Топлофикация Пловдив и Топлофикация Русе ще започнат в същата последователност да пускат парното отопление в двата града. Топлофикациите вече са включили парното на някои сгради, които са изявили изрично желанието си.

Колко често трябва да къпем котките? Dogsandcats.bg

От ЕВН Топлофикация Пловдив уточняват, че ако външните температури в следващите дни се увеличат, всички абонатни станции в града под тепетата са с автоматично регулиране и подаването на топлинна енергия ще бъде намалено.

Индивидуално

В отговор на запитване от „Телеграф“ столичното парно също съобщи, че е включило радиаторите на стотина свои клиенти – фирми, посолства, болници и няколко жилищни сгради.
Има пълна готовност за пускане на топлото, но се изчаква изпълнение на нормативно изискваните условия – три последователни дни с плюс 12 градуса средна денонощна температура и дългосрочна прогноза за застудяване. Тези условия според прогнозите на синоптиците ще бъдат изпълнени чак в края на другата седмица, а от 15 ноември се очаква трайно застудяване.
За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, припомят от дружествата. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела. Чак след това може да започне регулиране степента на загряване с радиаторните вентили.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече