Първо пропукване в коалицията ПП-ДБ-СС – двама от “Промяната” не си направиха отвод за комисиите в София

0

Първото пропукване между коалиционните партньори в ПП-ДБ-СС в столицата е факт.  Причината е разпределението на шефските места в комисиите и отказа на общинските съветници от „Продължаваме промяната“ Цветелина Заркин и Димитър Шалъфов да си направят отвод като председатели на две комисии. Това обаче направи Бонка Василева от ДБ, която се отказа от председателското място. 

 
Групата на „Спаси София“ преценихме, че е редно всички да си направят отвод . Благодаря на колегите от ДБ, че направиха това. Призоваваме ръководството на „Продължаваме промяната“, спускащо решения в СОС, да преосмисли поведението си и да разбере, че общинските съветници са пряко избрани от гражданите на София, за да вършат работа и да решават проблемите на софиянци, а не за да решават вътрешнопартийни спорове и амбиции, каза неочаквано лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев след заседанието на СОС.

Със съжаление казваме, че намираме решението на ръководството на „Продължаваме промяната“ да се задържат двете председателски места на комисии, които всички знаят, че са второстепенни и по този начин да се легитимира узурпирането на СОС, е неправилно. Не можем да се съгласим с подобен тип действия, заяви Борис Бонев, а зад гърба му бяха останалите седем съветника от партията СС.

Групата на ПП-ДБ-СС е от 23 човека.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече