Радан Кънев няма да се кандидатира за лидер на ДСБ

0

Евродепутатът и зам.-шеф на ДСБ Радан Кънев си направи самоотвод и няма да се кандидатира за лидер на партията. Намерението си той обяви в профила си във фейсбук – заедно с мотивите за решението си.

Кънев получи номинации от общинските структури в Бургас и Сливен и трябваше да се изправи срещу сегашния председател Атанас Атанасов. Самото националното събрание на партията е планирано за 12 февруари.

„В крайна сметка, след доста размисъл, реших да не се кандидатирам за председател на ДСБ идната седмица“, пише Кънев и посочва, че това решение  е било трудно и сигурно разочарова мнозина. „И искрено се извинявам за излъганите надежди и доверие“, посочва Кънев.

Посочва и мотивите си. „При никакви условия няма да се превърна в участник в процес, който да застраши единството на партията ДСБ или на обединението „Демократична България“, казва той и добавя, че егото трябва да бъде подчинено на по-смислени цели от личните борби.

Освен Атанасов, очаква се в надпреварата за лидер да се включи и шефката на структурата в район „Лозенец“ Елена Спасова. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече