Радев: Има шанс за кабинет в този парламент

0

Има шанс за нов кабинет в 47-ия парламент, заяви президентът Румен Радев след срещата на върха на Алианса в Мадрид.

По мнение на президента Румен Радев партиите мандатоносители трябва да положат нужните усилия, за да опитат да съставят кабинет в рамките на това Народно събрание.

Не е целесъобразно евентуалните избори да се проведат преди 15 септември, коментира той след срещата на върха на Алианса в Мадрид.

Утре предстои връчването на първия мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“. Държавният глава подчерта, че според него още има шанс за ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

„Аз вярвам, че възможностите за ново правителство в този парламент не са изчерпани. Лично според мен ако отидем изобщо на вариант избори, избори преди 15 септември не са целесъобразни. Важно е да има възможно най-голяма активност“, подчерта Радев, предаде Дарик.

По темата за преждевременния край на консултациите преди утрешното връчване на мандата, държавният глава заяви, че по телефона е било съгласувано удобното за всички страни време за среща.

„Такива консултации бяха направени предходния ден с всички парламентарно представени сили. След това съгласуване бяха изготвени писмата и спрямо предварително подготвения график те бяха изпратени. Какви са причините тези партии да не се явят на консултации не мога да кажа. Сега е важно партиите да се отнесат отговорно към мандатите, които ще бъдат връчени“, посочи още държавният глава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече