Разнасят по домовете на малките ученици мляко и плодове

0

Служителите на социалните патронажи към общините ще бъдат ангажирани с разнасянето на млечните продукти и плодовете по домовете на децата, които са включени в схемата „Училищен плод и мляко“, това уточниха от социалното министерство пред БНР. Очаква се разнасянето на млечните продукти по домовете на децата да започне след Великденските празници.

Над 420 хиляди деца не получават в момента тези продукти заради въведеното извънредно положение. След като Държавен фонд „Земеделие“ организира закупуването на млечните продукти и сезонните плодове от българските производители, те ще се разпределят по училища и директорите ще ги приемат.

За да стигнат до домовете на децата от 1 до 4 клас, са изготвени списъци с адресите на децата, а служители от социалния патронаж ще се заемат с доставката. Дадена е възможност кметовете да наемат на втори трудов договор непедагогическия персонал от детските градини и училищата, които в момента са в неплатен отпуск, за да се ползва и този ресурс. В някои от общините на Софийска област, кметовете вече са наели непедагогическия персонал за целта. Отделно кметовете могат да наемат и още допълнително хора по схемата „Човешки ресурси – патронажна грижа“, откъдето ще се покриват заплатите на новите служители.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече