Разследват смъртта на мъж на стълбите на болница

0

Окръжна прокуратура-Ямбол ръководи досъдебно производство, по което се разследва смъртта на 69-годишен мъж, починал на територията на болницата в Елхово, съобщиха от Апелативна прокуратура – Бургас. Разследваното деяние се е случило на 28.10.2021 г. Според близки на починалия, той е бил изписан, но починал на стълбите на здравното заведение.

По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на 69-годишния мъж.

Разпоредено е изземването на цялостната документация за лечението на починалия. Тя трябва да бъде предоставена от болничното заведение и от личния лекар на пострадалия.

Местни жители и близки на починалия Димитър Мартинов разказват, че 69-годишният жител на близкото до града село Изгрев бил изписан от ковид-отделението като оздравя след продължило десетина дни лечение. Докато чакал да го приберат внезапно рухнал пред вратата на болницата и издъхнал.

Човекът не беше ваксиниран, оплака се че е зле преди две седмици, постъпи в болницата, съпругата му беше под карантина, има две дъщери, които не живеят тук, лаконично коментира кметът на Изгрев Сашо Ангелов. Това е втори случай на починал от коронавируса в селото, преди седмица пак в здравно заведение, но в Ямбол се споминал друг мъж, който уж вървял към подобрение.

От МБАЛ „Свети Иван Рилски“  в Елхово, чийто управител , икономистът Димитър  Помаков е подал оставка още в края на м.г. и в момента е в болнични отказаха коментар заради образуваното досъдебно производство. Запознати с обстановката обаче коментират, че ситуацията там е прединфарктна, заети били вече и допълнително обособените 10 легла. По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на 69-годишния мъж. Разпоредено е изземването на цялостната документация за лечението на починалия. Тя трябва да бъде предоставена от болничното заведение и от личния лекар на пострадалия

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече