Ревизоро плаши с водна криза цялата страна

0

Опасността от голяма суша в България приближава и на следващия министър ще му е много трудно. Чудим се как да предотвратим тежки режими. Така екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро намекна, че пернишката криза е само върхът на айсберга със състоянието на язовирите у нас. 

„Всички искат да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битово ползване, още толкова за земеделски нужди), които управляваме. В Източна България от години не е валяло и има големи проблеми – поречието от язовир „Копринка“ до река Тунджа е пресъхнало“, предупреди той. И заяви, че се готви спирането на варненското захранване от язовир „Камчия“, за да се осигури повече вода за Бургас. 

Иначе по повод протестите, Димитров е категоричен – премиерът Бойко Борисов е отговорил на всички хорски очаквания, като е отворил темата за нова конституция.

„Въпросът е, какво ще се направи и колко време ще продължи. През това време някой трябва да се грижи за хората. Да не се окаже, че има Велико Народно събрание, в което се обсъждат редица идеи и постоянно има ситуация „стигнеш до финала, почнеш от самото начало”, добави той.

„Не ми е приятно да ми казват мутра, но и това го има в управлението“, така министърът коментира сегашната политическа ситуация. Той изрази мнение и относно задължителната наборна служба: „Бил съм в казарма много малко време. Смятам, че ако вдигнеш заплата на 3000 лева, ще има много желаещи да работят“, коментира още Ревизоро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече