Решетки за рецидивист, опитал да мине през ГКПП – Гюешево, в багажника на кола

0

Наложиха постоянен арест на 24-годишния Иван С. от гр. Бургас, който се опита да премине през ГКПП – Гюешево в багажника на кола. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 279, ал.1, във вр. с чл. 18, ал.1 от НК, за това че на 26.06.2021 г., около 19 ч. на ГКПП – Гюешево е направил опит да излезе през границата на страната за Република Северна Македония без разрешение на надлежните органи.

Повдигнатото обвинение е за извършване на престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Видно от събраните на този ранен етап от разследването доказателства, може да се приеме, че обвинението не е разколебано. Наличието на реалната опасност обвиняемият да се укрие е обосновано от обстоятелството, че същият към момента е осъждан, с наложено наказание „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от 3 години. Деянието по настоящето производство, при евентуалната му доказаност е извършено в изпитателния срок по предходното осъждане, посочиха магистратите от Районен съд – Кюстендил. Данните, че обвиняемият се е укривал в багажника на автомобила на свидетеля Александър К., водят до извод, че Иван С. може да се укрие, ако му бъде взета по- лека мярка от „Задържане под стража“, посочват още от Районен съд – Кюстендил.

Що се отнася до водача на лекия автомобил Александър К. / на 35 години, с българско и македонско гражданство / се призна за виновен в това, че на посочена дата е направил опит да преведе през границата на страната за Република Северна Македония лицето Иван С. Наложеното му наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече