Ромите от кв. „Факултета“ излязоха на бунт срещу държавата

0

Жителите на ромския квартал „Факултета“ в столицата излязоха на бунт срещу карантината в махалата заради положителните проби за коронавирус, видя Livemedia.bg. Те бяха категорични, че това, което се случва в момента в техния квартал е дискриминация и геноцид.

Напрежението избухна около 12.00 часа по обед, когато самоорганизирали се през социалната мрежа роми се събраха с намерение за протест пред супермаркета, където се намира и КПП-то в квартала. Да успокояват страстите се намесиха и медиаторите. На място пристигнаха и двата зам.-кметове на район „Красна поляна“.

Един от зам.-кметовете на района се оплака, че няма как да разубеди ромите, които твърдят, че не били заразени, заразените били българите. „Те били малко заразени, а ние сме били повече, делят ни. Как да им обясним? Това е заповед на министъра, която се изпълнява от МВР. Не може 100 човека да се разбунват за такива неща“, вдигна ръце зам.-кметът, предава „Дарик“.

На протеста са се събраха  много жители на ромския квартал, немалко от тях с агресивно поведение. Сред тях имаше и много малки деца. В квартала има сериозно полицейско присъствие. До стълкновения не се стигна. Чуха се викове „оставка“ от тълпата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече